Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Van'da bir intihar daha 12/05/2015

Van\'da bir intihar daha

VAN'ın merkez Tuşba İlçesi Altıntepe Mahallesi'nde oturan ve nişanlı olan 21 yaşındaki N.Y., intihar etti.

Aileyi ziyaret eden kadın dernekleri Van'da Mart ayından itibaren 16 intihar vakasının yaşandığını söyledi.

Van'da son aylarda artan intihar olayları kadın derneklerini harekete geçirdi. Araştırma yapan Van Kadın Derneği (VAKAD) ile Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) intihar edenlerin aileleriyle görüşüp sorunun nedenleri hakkında bilgi alıyor. Van'da son intihar vakası, bugün meydana geldi. Altıntepe Mahallesi'nde 11 nüfuslu bir ailenin kızı N.Y., bu sabaha karşı evlerinin yanında bulunan boş ve kullanılmayan çardakta bağladığı iple intihar etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı inceleme ardından cenaze, otopsi için Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi morguna kaldırıldı. N.Y.'nin nişanlı ve 2 hafta sonra da düğünün olacağı belirtildi.

VAKAD üyesi Münevver Ölmez ile YAKA-KOOP Başkanı Gülmay Gümüşhan, ailenin ifadelerine göre N.Y.'nin bir sorunu bulunmadığını söyledi. Son aylarda görülen intihar olaylarıyla ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Gümüşhan, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar bir çok eve gittik. Aileler çocuklarının bir sıkıntıları olmadığını söylüyor. Tabii ki yaşama son verme isteği durup dururken olmuyor. Son intiharla ilgili Aile ve sosyal Politakalar İl Müdürlüğü bizimle iletişime geçti. Bizimle her konuda ortak çalışmaya hazır olduklarını söylediler."

Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)-

 

Bu haber 1605 kez okundu.
Facebook Yorumları