Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Tümsiad Pakistan’a İş Gezisi Düzenliyor 23/01/2016

Tümsiad Pakistan’a İş Gezisi Düzenliyor

TÜMSİAD Genel Merkez himayelerinde, Genel Başkanımız Sayın Yaşar Doğan’ın katılımları ile 19-23 Şubat 2016 tarihleri arasında IBCE 2016 Fuarı’nı da kapsayan Pakistan İş Gezisi düzenlenecektir.

TÜMSİAD Batman şube başkanı Nezir YEŞİLYURT imzalı yayınlanan basın açıklamasında, Yükselen nüfus ve artan nakit miktarı ile ticari anlamda çekici hale gelen, teknoloji, yerleşim yerleri, enerji, sağlık vb. alanlara yüksek ihtiyaç duyan ve diğer Asya ülkelerine ticari anlamda stratejik üs olarak kullanılma potansiyeli olan Pakistan ve özelinde Pakistan’ın Pencap Eyaleti “TÜMSİAD Yeni Ufuklar Projesi’nin Dış Ticaret ve Yatırımlar Ayağı’nın ilk noktası olarak seçilmiştir.

Pakistan Devleti hali hazırda Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Şanghay İşbirliği Örgütü ve D-8’e katılım göstermektedir. Türkiye, bu teşkilatların etkin bir üyesi olarak Pakistan’la iş birliğini perçinlemektedir. Türkiye ile Pakistan arasındaki dış ticaret hacmi 695 milyon USD seviyesini aşmış durumdadır.  2015 yılında, Pakistan’a yapılan ziyarette Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Pakistan Hükümeti ile görüşmeler gerçekleştirmiştir. Bu görüşmelerde, Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Muhammad Nawaz Sharif’in özel önerisi ile Pakistan’da Türk Ekonomi Bölgesi kurulması gündeme alınmıştır.

Kasım 2015’te yapılan TÜMSİAD gezisinde Genel Başkanımız Sayın Yaşar Doğan, Pencap Hükümeti ile görüşmeler yapıp, centilmenlik anlaşmaları imzalamıştır. Bugüne kadar geçen zaman zarfında, uluslararası kariyeri ile ön plana çıkan Sayın Luciana Bittar ve Dış İlişkiler Departmanımız bu iş imkânlarını inceleyip geliştirmiş ve siz Sayın Üyelerimize Pakistan’da ticaret ve yatırım imkânı sunmak için hazır duruma getirmiştir.

Katılımcıların yatırım, ihracat, ithalat ve bayilik tesisi gibi iş imkânlarını olgunlaştırıp, hayata geçirebileceği ve altyapı yatırımları ile uluslararası ticaret imkânlarının geliştirilmesi için gerekli kolaylaştırmaların Pakistan hükümeti tarafından sağlanacağı projemizin parçası olan bu iş gezisine Batman şube olarak destek vereceğiz.

Bu haber 1227 kez okundu.
Facebook Yorumları