Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Tpıc İşçileri Eylemlerine Devam Ediyor 30/06/2015

Tpıc İşçileri Eylemlerine Devam Ediyor

Batman’da Haziran ayının sonunda çıkışları verilecek TPIC’teki 350 işçi, eylemlerine devam ediyor.
2015’in Ocak ayında iş akitleri askıya alınan ve 5 aydır asgari ücret üzerinden çalıştırılan TPIC işçileri bu kez çalıştıkları Batı Raman ve Raman’da iki kulede nöbet tutmaya başladı. Gece sahurda başlayan eylemi gündüz de sürdüren TPIC işçileri, Raman 198 No’lu IDECO kulesinde işlerine geri alınmaları için eylem yaparken, jandarma ekipleri ise sahaları terk etmeleri için işçilere uyarıda bulundu.
Rotpull kulesini Diyarbakır’a göndermeyen TPIC işçilerinden Hüseyin Altun, "Ben uzun zamandır bu kulede sondaj personeli olarak çalıştım. Dünden beri yapmış olduğumuz eylemin amacı tekrar işlerimize geri alınmamızdır. Çünkü her birimizin bu kulelerde emeği ve hizmeti vardır" dedi.
Ömer Tarkan ise, "Her ne olursa olsun hepimiz canımızı dişimizi takarak geldi buralara. Hepimiz sonunda cezaevi bile olsa ve burada dayakta yesek hepimiz sonuna kadar mücadelemizi devam edeceğiz. Bu Ramazan ayında bu güneşin altında oruçlu halimizle işlerimize geri alınmamız için eylem yapıyoruz şayet bu eylem sonuç vermese o zaman ailelerimizle beraber bu kulede eylemlerimizi devam edeceğiz çünkü ailelerimiz de her gün bizden güzel bir haber gelecek diye bekliyor" diye konuştu.
İşçiler kulede eylem yaparken, jandarma ise olası bir gerginliğe yer vermemek için nöbet tutuyor. İHA

Bu haber 1363 kez okundu.
Facebook Yorumları