Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu teyit etti 09/05/2015

Standard & Poor\'s Türkiye\'nin kredi notunu teyit etti

Standard & Poor’s (S&P) ayrıca Türkiye ekonomisini değerlendirdiği raporunda uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüş ve Avrupa’daki parasal genişleme gibi gelişmelerin Türkiye’nin bu yılki ekonomik beklentilerinde, tüketici talebini artırması ve yatırımcıların gelişmekte olan pazarlarda daha fazla aktif olmasını sağlamasına neden olacağı ve bunun da Türkiye ekonomisine fayda sağlayacağı öngörüsünde bulundu.

S&P ayrıca Türkiye ihracat büyümesinin, düşük petrol fiyatlarının Türkiye’deki ticari partnerlere değişken etkisine ve fiyat rekabet trendleri nedeniyle yüzde 4,2 seviyesine gerilemesinin beklendiğini belirtti.
Raporda paranın değer kaybının petrol fiyatlarının düşüşünü dengelediği ve bu nedenle 2015 yılında enflasyonun ortalama yüzde 7 oranında kalmasının beklendiği bildirildi.

2015 yılında GSYH büyümesinin yüzde 3 oranında, 2016’da ise yüzde 3,2 oranında kalması beklendiği belirtilen S&P'nin raporunda düşük maliyetle enerji ithalatının sağlanması nedeniyle cari açığın 2015 yılında yüzde 4,6 seviyesine gerilemesi öngörüldüğü ifade edildi.

Bu haber 1525 kez okundu.
Facebook Yorumları