Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Sosyal Mecralarda Nasıl Farklılaşabilirsiniz? 02/03/2017

Sosyal Mecralarda Nasıl Farklılaşabilirsiniz?

İnternet, dünyada yaygınlaşmaya başlamasından bu yana herkesin hayatına farklı dokunuşlarda bulundu. Bazı ülkelerde halen nüfusun %50'sini bulmayan bir kullanım oranı olmasına rağmen çoğu gelişmiş ülkelerde neredeyse %99'luk bir kullanım oranına ulaştı.

 

Türkiye'ye baktığımızda ise oran 2017 senesine geldiğimizde %61,2. Evet, Türkiye'de halkın %61,2'si internet kullanıyor (TUIK, 2016). Bardağın boş tarafından baktığınızda halen yaklaşık %40'lık bir oran interneti kullanmıyor. Aslına bakarsanız hala çok büyük bir keşfedilmemiş potansiyel var denilebilir.

 

Peki, Türkiye'de internet en çok hangi amaçlarla kullanılıyor?

 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun düzenli olarak gerçekleştirdiği Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması'nın 2016 senesindeki sonuçlarına göre ülkemizde internet kullanan bireyler en fazla sosyal medya mecralarında etkileşimde bulunmak amacıyla interneti kullanmayı tercih ediyorlar. Bu durum geçmiş senelerde farklı idi, çünkü sosyal mecralar bu kadar yaygınlaşmamışlardı. İlk zamanlarda ise daha çok e-posta göndermek, online forumlarda yorum yapmak, ürün ya da hizmetlerle ilgili bilgi aramak ve online haberlere erişmek gibi etkenler kullanma sebepleri arasında yer almaktaydı.

 

Bu değişimin arkasında elbette dünyada meydana gelen gelişmeler ve değişiklikler yer alıyor. Globalleşmenin kaçınılmaz bir sonucu olarak ortaya çıkan değişikliklere biz de hızlı bir şekilde ayak uyduruyoruz. İnternetle birlikte öncelikle bilgi arama yöntemlerimizde radikal değişiklikler ortaya çıktı, sonrasında alışveriş yöntemlerimiz yavaş yavaş değişmeye başladı. Ancak, son zamanlarda özellikle bilgi paylaşım alışkanlıklarımız çok farklılaştı. Zaten sosyal bir toplum olan Türk halkı sosyal mecralardaki paylaşım işini çok sevdi ve 7'den 70'e herkes bu dünyaya ayak uydurmaya başladı.

 

En çok kullanılan sosyal medya kanalları

 

Ülkemizde aktif sosyal medya kullanım oranlarına baktığımızda internet kullanım oranlarıyla birebir aynı rakamlarla karşılaşıyoruz. Bu da gösteriyor ki internet kullanan her birey aynı zamanda aktif olarak bir sosyal medya kanalında da yer almakta. En çok kullanılan sosyal medya kanalları arasında ise Facebook ve Twitter başı çekiyor. Onları ise sırasıyla, Foursquare, LinkedIn, YouTube ve Instagram izliyor.

 

Sosyal medya ve dijital pazarlama eğitimleri

 

Artık çok fazla insan bu mecralarda yer alıyor. Birçoğu gündelik hayatını etrafındakilerle anında paylaşmak ve o anlarını ölümsüzleştirmek isterken bazısı da bu mecralarda para kazanmak için yollar deniyor. Ancak, bu artık sanıldığı kadar da kolay bir şey değil. Çünkü, sosyal mecralarda daha az bireyin yer aldığı zamanlarda bu kanallar üzerinden kendinize yeni kapılar açabilmek çok da fazla bilgi birikimine sahip olmadan mümkün iken günümüzde bunun için gerçekten etrafınızdakilerden çok fazla farklılaşıyor olmanız şart. Bunun için de sıradan olmak yerine kendinizi geliştirmek için yollar aramalısınız. Bu yöntemlerden biri de piyasada varlık göstermeye başlayan sosyal medya ve dijital pazarlama eğitimleri. Ancak, eğitimlerde de seçici davranmak, size katacakları farklılıklar açısından oldukça önemli ve dikkat gerektiren hususlar.

 

Dijital pazarlama ve sosyal medya uzmanlığı alanında 2014 senesinden bu yanafarkındalık oluşturabilmek için eğitimler düzenleyerek bu konuda kendini ispatlamış markalardan biri olan #SosyalMedyaKampüsü, pek çok kişiye ve firmaya referans olabilecek bir marka. Sektörden alanında uzmanlaşmış isimlerin eğitmen olarak yer aldığı eğitimde derslerde yapılan uygulamalar ve workshoplar ile birlikte katılımcıların bilgileri tazeyken daha da kalıcı bilgiye dönüşmesi sağlanıyor. Temel derslerin yanı sıra her dönem sektörden önemli isimleri de ağırlayan #SosyalMedyaKampüsü, katılımcılarına bu önemli isimlerin deneyimlerini ve tecrübelerini dinleme fırsatı da sunuyor. 9.dönem eğitimlerine 18 Mart tarihinde start verecek olan #SosyalMedyaKampüsü'nün içeriklerine www.sosyalmedyakampusu.com adresinden mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu haber 2122 kez okundu.
Facebook Yorumları