Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Polis, tek tek sokaktan topladı 15/06/2015

Polis, tek tek sokaktan topladı

ERZURUM'da dilencilik yapan çoğu kadın ve çocuk Suriyeli'ler, polisin düzenlediği operasyonla cami önleri ve sokaklardan alınarak Şanlıurfa'daki kampa gönderildi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Erzurum'a gelen ve bazıları dilencilik yaparak yaşam mücadelesi veren Suriyeli'ler, tek tek alınıp kamplara gönderilmeye başlandı. Emniyetin gün boyu yaptığı operasyonlarda yakalanan Suriyeli dilenciler, ekip otolarına bindirilerek sağlık kontrolünden geçirilmek üzere merkez Yakutiye ilçesindeki Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Burada araçlardan indirilen Suriyeli'ler kendilerini yere atarak ağlamaya başladı. Muayene olmak ya da yeniden polis araçlarına binmek istemeyen kadın ve çocuklar polise zor anlar yaşattı. Güvenlik görevlilerin büyük bir sabırla ikna etmeye çalıştığı Suriyeli dilencilerin bu halini gören vatandaşlar, onları uzun süre meraklı bakışlarla izledi. Kimi bunların ülkeden gönderilmesini isterken, kimisi de vatansız kalmanın çok kötü bir örnek olduğunu söyleyerek sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Yapılan operasyonda yakalanan çoğu çocuk 24 Suriyeli, Gölbaşı Polis Merkezi'nden akşam saatlerinde otobüsle alınarak Şanlıurfa'daki kampa gönderdi. Emniyet yetkilileri, Suriyeli dilencileri vatandaşların yoğun şikayeti üzerine topladıklarını açıkladı.

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)
 
 
 
 
 

Bu haber 1300 kez okundu.
Facebook Yorumları