Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
O illerde okullar tatil! 31/12/2015

O illerde okullar tatil!

Türkiye'nin bazı illerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü okullar tatil edildi.

İSTANBUL

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter üzerinden okulların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Vali Şahin, “Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31 Aralık 2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir” dedi. 

SAMSUN

Samsun'da olumsuz hava şartları nedeniyle tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, elverişsiz hava şartları nedeniyle tüm okullarda 31 Aralık Perşembe günü eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi. 

BOLU

Bolu'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde tüm okullar Perşembe günü tatil edildi.

KARABÜK

Karabük'te etkisini sürdüren kar yağışı sonrası, Ovacık ve Eflani ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi. 

TOKAT

Tokat’ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde tüm okulların Perşembe günü tatil edildiği bildirildi.

HAKKARİ

Hakkari’de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle 23 köy ve 46 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Açıklamada, “İlimiz merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda (Yatılı Eğitim Kurumları hariç) eğitim öğretime 31 Aralık 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaktır” denildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

DÜZCE

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.  

SAKARYA

Sakarya'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kar tatilini sosyal medya adresinden duyuran Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle 31 Aralık perşembe günü Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okullarımız tatil edilmiştir. Sevgili öğrencilerimizin, sağlık ve güvenlikleri için uygulanan bu tatil sürecinde vakitlerini çok iyi değerlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. 

NİĞDE

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği bildirildi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, yoğun kar yığışı nedeniyle Niğde Merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. 

ERZURUM

Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. 

GİRESUN

Giresun'da olumsuz hava şartları nedeniyle merkeze bağlı köy okulları bir gün süreyle tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, “Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimizde merkeze bağlı köy okullarında 31 Aralık Perşembe günü eğitim - öğretime 1 gün ara verilmiş, taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencilerimiz ise 1 gün izinli sayılmışlardır” denildi. 

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği, Kocaeli genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Kocaeli genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, "Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde; anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 31 Aralık 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi. 

ZONGULDAK

Zonguldak’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.
Zonguldak'ta dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle kent merkezi ve tüm ilçelerde Perşembe günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Meteoroloji; kar için ana kütle ilimize yeni geldi, yoğun kar yağışı ve buzlanma olabilir diyor. İl genelinde Perşembe günü okullar tatil” ifadeleri yer aldı.

MUŞ

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

RİZE

Rize’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısı ile Hemşin, Çamlıhemşin, Güneysu ilçelerinde Perşembe günü okullar bir gün süre tatil edildi. İkizdere İlçesinde ise ulaşım sorunu nedeni ile okullara ulaşamayacak öğrencilerin bir gün süre ile izinli sayılacağı duyuruldu.

BALIKESİR

Balıkesir'de Altıeylül, Karesi, Balya, Manyas ilçelerinde okullarda eğitime 1 gün ara verildi. 

Bu haber 1174 kez okundu.
Facebook Yorumları