Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci, meyvelerin kabuklarıyla tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci, kanser hastalığında beslenme ile ilgili önemli bilgiler verdi. Demirci, sık sık kabız olan kanser hastalarının özellikle posalı gıdalara yönelmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Kabızlık durumunda bol posalı gıdalar, kuru bakliyat, çiğ sebze ve meyveler, kepekli gıdalar önerilir. Meyvelerden özellikle kayısı, erik ve diğer meyvelerin kabuklu tüketilmesi önerilir. Ağız içinde veya boğazda yara gelişmesi durumunda daha çok yoğurt, muhallebi, ılık çorba, püre haline getirilmiş sebze ve meyveler tüketilmeli. Tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden, aşırı sıcak ve soğuktan kaçınılmalıdır” dedi.
İHA
- 1. Tüketilen besinler migreni tetikliyor (1127 kez okundu.) - 14/02/2020
- 2. Teknoloji, uzun vadede kamburlaştırıyor (1307 kez okundu.) - 05/08/2019
- 3. Meyve suyu hakkında bilmeniz gerekenler! (1248 kez okundu.) - 05/08/2019
- 4. ORUÇ TUTARKEN HALSİZ KALMAMAK İÇİN BU DETAYI SAKIN ATLAMAYIN! (1387 kez okundu.) - 17/05/2019
- 5. Panik Atağın 4 Belirtisine Dikkat! (1397 kez okundu.) - 28/03/2019
- 6. Çocukların Ağız Ve Diş Bakımında Annelere Tavsiyeler (1490 kez okundu.) - 27/03/2019
- 7. Dünya Uyku Günü'nde Bebeklerde Kaliteli Uykunun Altın Kuralları (1197 kez okundu.) - 18/03/2019
- 8. El üşümesinin altından hastalık çıkabilir (1127 kez okundu.) - 09/03/2019
- 9. Bahar Aylarında Sık Görülen Cilt Hastalıkları (989 kez okundu.) - 07/03/2019
- 10. Ceviz tüketenler daha az depresyon belirtisi gösteriyor (1242 kez okundu.) - 01/03/2019