Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
İşte HDP'nin seçim şarkısı 11/04/2015

İşte HDP\'nin seçim şarkısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran'da gerçekleştirilecek Genel Seçim için milletvekili aday listesinin belirlenmesinin ardından adaylarını Ankara'da düzenlenen toplantıyla tanıttı.
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısında HDP'nin "Biz'ler HDP, Biz'ler Meclise" isimli seçim şarkısı da tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Demirtaş, yüzde 10 barajı hakkında "Bütün gençlik örgütlerimiz, genç adaylarımız eminim ki yüzde 10 barajını sizler tuzla buz edeceksiniz. Barajı aşarız aşmayız ama zorlu bir mücadeleyi sorumluluk olarak üstlenmişsek buna layık duruşu hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

"HİÇBİR SİYASİ PARTİ BU SALONDAKİ RESMİ ÇİZEMEZ"

HDP'nin farklı unsurlar ile seçimlere hazırlandığını belirten Demirtaş, "Tarihi bir sorumluluk ile yola çıkmaya ant içmiş bir kadro olarak bu salonda bir araya geldik. Bizler belki 550 aday arkadaşımızla bu salondayız ama biliyoruz ki bizi bu salona getiren yol zorlu bir yoldur. Bizi bu salona taşıyan yolun her bir taşı büyük bedeller ile gözyaşı ile döşendi. Hiçbir siyasi parti bu salondaki resmi çizemez. Çünkü birlikte yaşamak, bütün kimlikler, bütün inançlarla birlikte yaşamaya karar vermek cesaret işidir. IŞİD ve benzeri vahşet, insanlık dışı çizgi halklarımıza dayatılırken mezhep çatışması, kin ve öfke üzerine siyaset üretmek, kimlik çatışması ve iç savaşlar içerisindeki bir coğrafyada Alevi ve Sünni'nin el ele vermesi. Türk ile Kürt'ün, Ermeni'nin omuz omuza vermesi. Bizler hep birlikte bu ülkenin asli unsurları olarak farklılıklarımızla birlikte 'Biz'ler HDP, Biz'ler Meclise bu şekilde gideceğiz' demek büyük bir cesaret işidir" diye konuştu.

"SEÇİME GİDİYORUZ, SAVAŞA GİTMİYORUZ"

Siyasi partilerin düşman değil, rakip olduğunu vurgulayan Demirtaş, "7 Haziran'da seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. İktidar panikledikçe gerilim, tansiyon yaratmak isteyecektir. Biz bu anti-demokratik seçim hukuku ve yarışına rağmen bize dayatılan seçim barajı ve adaletsiz hazine yardımı devletin bütün imkanlarının tek bir partinin iktidar partisinin emrine sunulduğu şu seçim ortamında bile demokratik yarıştan vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir siyasi parti düşmanımız değildir. Tamamı bizim siyasi rakibimizdir. Biz fikirlerimiz ile varız. Biz Türkiye'yi özgürlüğe, barışa çıkaracak projelerimizle varız" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 10 BARAJINI TUZLA BUZ EDECEKSİNİZ"

Yüzde 10 barajına ilişkin değerlendirmede bulunan Demirtaş, "Kampanya süresince genç arkadaşlar öncülük yapacak. Bütün gençlik örgütlerimiz, genç adaylarımız eminim ki yüzde 10 barajını sizler tuzla buz edeceksiniz. Barajı aşarız aşmayız ama zorlu bir mücadeleyi sorumluluk olarak üstlenmişsek buna layık duruşu hep birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

SEÇİM ŞARKISI TANITILDI

HDP, ayrıca seçim kampanyasında kullanacağı seçim şarkısını da aday tanıtım toplantısında ilk kez dinletti. "Biz'ler HDP, Biz'ler Meclise" isimli seçim şarkısının sözleri, şöyle:



Bizler güneşiz, bulutuz, yağmuruz

Bizler demiriz, kömürüz, pamuğuz

Bizler baharız, umuduz, barışız

Bizler düğünüz, horon, zeybek, halayız



Baskıya karşı

Bizler HDP

Sömürüye karşı

Bizler meclise

Yasaklara karşı

Bizler HDP

Haksızlığa karşı

Bizler meclise



Bizler HDP

Bizler meclise

Bizler HDP

Bizler meclise



Bizler türküyüz, şarkıyız, ezgiyiz

Bizler kadınız, genciz, emekçiyiz

Bizler sevgiyiz, eşitiz, kardeşiz

Bizler kırmızı, sarı, mor, yeşiliz



Özgürlük için

Bizler HDP

Kardeşlik için

Bizler meclise

Adalet için

Bizler HDP

Demokrasi için

Bizler meclise



Bizler HDP

Bizler meclise

Bizler HDP

Bizler meclise



Bahar DEMİREL / ANKARA (DHA)

 

Bu haber 1350 kez okundu.
Facebook Yorumları