Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Hz.Veysel Karani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenledi 19/05/2018

Hz.Veysel Karani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenledi

Şura Konfederasyonu'na bağlı Batman Hz.Veysel Karani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı'nın 07.04.2018'de Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatı 'ndan Ramazan İktisat ve Şükür risalelerinden liseler arası  bilgi yarışması yapıldı. Vakıf Başkanı Celal Aksünger Bu yarışmanın ödül töreni de  13.05.2018' de gerçekleştirildi. 2500 öğrencinin katıldığı yarışmada ilk 23'e girenlere çeşitli ödüller verildi. Yarışmanın birincisi umreye gönderilip kendisine bir Risale-i Nur Külliyatı hediye edildi. Yarışmanın ikincisine 1500 tl, üçüncüsüne 1000 tl, dördüncüsüne 750 tl verildi. Ayrıca 1 ile 8 arasındaki dereceye giren öğrencilere birer Risale-i Nur Külliyatı hediye edildi. 5 ile 23 aralığındaki öğrencilere de 100 tl verildi. Batman' da ilk defa gerçekleştirilen bu yarışmanın gayesi; Sevgili Rabbimizin dindar gençlere hitaben söylediği şu ifadelerdir: Sen benim indimde bazı meleklerim gibisin dediği bir gençlik. Annesine itaat eden,babasına hürmet gösteren, öğretmenini can kulağıyla dinleyen, toplumdaki kural ve kaidelere uyum gösteren bir gençlik.

Devlete güven,millete heyecan veren bir gençlik. Kalbi iman, aklı müspet ilim ve bilimle münevver ve mücehhez Muhammedî bir gençlik, Kur'anî bir nesil. Kur'an'ı rehber, Sevgili Peygamberimizi önder, i'la-yıkelimetullahı gaye edinen, ümmetin derdiyle dertlenen bir gençlik. Mecazi aşkı İlahi aşka tebdil eden bir gençlik.

Bu ifadeler bizim bu faaliyetleri gerçekleştirmemizin temel nedenidir. Vakfımız bu düşünceler çerçevesinde Allah'ın izniyle faal bir şekilde faaliyetlerine devam edecektir. Cehd ve gayret bizden tevfik ve muvaffakiyet  bizi YARATAN VE YAŞATAN RABBİMİZDEN'dir dedi.

 

Bu haber 909 kez okundu.
Facebook Yorumları