Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Google, Facebook, Twitter ve Microsoft Teröre Karşı Birleşti 10/12/2016

Google, Facebook, Twitter ve Microsoft Teröre Karşı Birleşti

Google, Facebook, Twitter ve Microsoft, oluşturdukları ortak veri tabanıyla, internet platformlarında terör ve aşırılıkçı söylemlerin yer aldığı içerikleri kaldırmak için güçlerini birleştirdi. Dosyaların dijital 'parmak izlerini' tespit edebilen veri tabanı ile şiddet ve terör unsuru içeren içerikler anında tespit edilecek.

 

ÖZEL BİR VERİTABANI OLUŞTURULDU

Bilgi paylaşımı yoluyla platformlarındaki aşırılıkçı içeriği belirlemek ve kaldırmak için karşılıklı anlaşmaya varan teknoloji devi şirketler, terörü destekleyen resim ve videolar için "hashes" olarak bilinen ve dijital parmak izinden oluşan bir veri tabanı oluşturdu. Şirketlerden biri, terör veya benzeri içerikte paylaşım tespit ettiğinde, diğerleri de bu "hashes"leri kullanarak aynı içeriği kendi ağlarından çıkarabilecekler.

 

TEKNOLOJİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR ? TIKLA ÖĞREN

Teröristlere ait videolar ve şiddet içeren görüntüleri tespit eden bu veri tabanı aracılığıyla diğer şirketler de bilgi sahibi oluyor. Dosyanın dijital kodlarından izi sürülebilir hale geliyor ve tüm sistemlerden kaldırılıyor.

 

DÖRT DEV ŞİRKETTEN ORTAK AÇIKLAMA GELDİ

Dört şirket tarafından yapılan ortak açıklamada, "İnternette terörle ilgili içeriğin kontrol altına alınması için çaba sarf etmeye devam ediyoruz. Bu işbirliğinin daha da geliştirileceğini umut ediyoruz." ifadesine yer verildi.

 

ÖNCELİK EN AŞIRILIKÇI VE KORKUNÇ OLANLARI

Terör içeriği konusunda farklı politikalara sahip şirketler, öncelikle işe "en aşırılıkçı ve korkunç terör görüntülerinin" parmak izlerini paylaşmakla başlayacaklar. Teknoloji şirketleri, sitelerindeki terör içerikli aşırılıkçı yayınların kaldırılması için dünya genelinde hükümetler tarafından baskı görüyor.

Bu haber 1302 kez okundu.
Facebook Yorumları