Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Faciadan dönüldü 12/05/2015

Faciadan dönüldü

Gaz sızıntısı nedeniyle herhangi bir patlamanın yaşanmaması faciayı önlerken, vatandaşların yakın mesafeden olanı biteni izlemesi ise hayrete düşürdü.  Edinilen bilgilere göre olay, Dicle Üniversitesi morgu önünde meydana geldi. 21 KK 676 plakalı otomobilden gaz sızıntısı olduğunu fark eden vatandaşlar polise, itfaiyeye ve 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, gaz sızıntısının olduğu otomobilde incelemelerde bulundu.

Bu sırada, çevre güvenliğinin alınmaması ise hayrete düşürdü. Az sayıdaki polis memuru bölgedeki vatandaşları uyarmasına rağmen olanı biteni yakın mesafeden izlemeyi tercih eden vatandaşlar, meydana gelebilecek bir patlamada can kayıplarına davetiye çıkardı. Gaz sızıntısının artması nedeniyle çevrede bulunanlara sigaralarını söndürmeleri uyarısı yapılırken, yakında bulunan araçlar da çalıştırılmadan insan gücü ile olay yerinden çıkarıldı.

Herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan gaz sızıntısının olduğu aracın önüne gelen otogaz ustası, depoda bulunan gazın hızla boşalması için vanayı açtı. Depoda bulunan gazın bitmesi üzerine çevredekiler rahat bir nefes alırken, çevredekilerin rahat davranışı ve güvenlik önleminin alınmaması ‘Yok artık’ dedirtti. 

AYDIN YORAT

Bu haber 1458 kez okundu.
Facebook Yorumları