Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Diyarbakır'da “Kutlu Doğum Haftası” Etkinliği 19/04/2015

Diyarbakır\'da “Kutlu Doğum Haftası” Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun, Diyarbakır’da düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine on binlerce kişi katıldı. Alandan sık sık “tekbir” sesleri yankılandı.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde etkinlikler düzenleyen Peygamber Sevdalılar Platformu’nca, Diyarbakır’da da etkinlik düzenlendi. “Eşsiz Önder Hazreti Muhammed” sloganıyla Nevruz alanında düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır’ın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde on binlerce kişi katıldı. Etkinliğe, yurt dışından katılanların yoğunluğu da dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkinliğin yapıldığı alana gelmeye başlayan vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından gönüllü vatandaşların araçları ile taşındı.
Vatandaşlar alana, üç ayrı güvenlik noktasından aranarak, alındı. Bazı vatandaşların üzerinde, 6-7 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü’nün fotoğraflarının basılı olduğu tişörtleri giydiği görüldü. Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafı alanın bazı yerleri ile platforma da asıldı.
Etkinlik, saat 13.30’da, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Sık sık “tekbir” seslerinin yankılandığı etkinlikte, daha sonra platform üyelerinden Mehmet Göktaş sunum yaptı. Sunumun ardından Kürtçe mevlit okundu. Daha sonra ise, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu. İlahiler okunurken, bazı vatandaşların gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Bazı vatandaşlar da, izdiham nedeniyle baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren vatandaşlar, platformun görevlendirdiği sağlık ekibi tarafından sağlık çadırına taşındı.
Etkinlik, ilahilerin okunması ile son buldu.

Bu haber 1343 kez okundu.
Facebook Yorumları