Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Demirtaş’tan Bahçeli'nin o sözlerine sert yanıt 28/07/2015

Demirtaş’tan Bahçeli\'nin o sözlerine sert yanıt

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'na katılmak için parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, bugünkü MYK'nın ardından ve yarın TBMM'de yapılacak grup toplantısında mesajlarını, tartışmalarının sonuçlarını paylaşacaklarını ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına çağrısına ilişkin bir soruya Demirtaş, "Biraz önce ifade ettiğim çerçevede hayata geçirilmeye çalışılan politika, zaten faşizan bir politikadır. Faşizan düşünceye sahip olanların da bu politikaya balıklama atlamalarından daha doğal ne olabilir ki kendi işlerini yapıyorlar" yanıtını verdi.
"Eğer korkacak bir şeyimiz olsaydı, siyasette, Ankara'nın merkezinde, parlamentoda bulunmazdık. Çekineceğimiz hiçbir şey yok. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Asıl kendi kirli geçmişlerine tarihlerine baksınlar" ifadesini kullanan Demirtaş, "Maraş'tan, Çorum'dan Sivas'a kadar eli kana bulaşmış, boğazına kadar kana batmış olanlar, bu ülkede daha hesap vermeden hesap sormaya kalkıyorlar" dedi.
Demirtaş, şunları kaydetti:
"Partileri halk açar, halk kapatır. Tarih bunu defalarca göstermiş, ispatlamıştır. Ortada eğer suçlanacak, hatalı bir politika varsa bugün Türkiye'yi bu savaşa, bataklığa sürükleyen ve onun arkasından şakşakçılık yaparak, AKP'ye koltuk değnekliği yaparak yürüyen faşizan düşünceler olur. Sorgulanması gereken bunlardır. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de son dönemde yapılan terör saldırılarının ardından dün yedi sayfalık yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada MHP lideri isim vermeden, HDP için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçmeye çağırdı. Bahçeli, "Teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanunu'na muhalif ve aykırı davranışlar sergileyerek, şiddet ve teröre siyasi mühimmat sağlayanlara atıl ve hareketsiz kalmak PKK'ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir" ifadelerini kullandı. AKTÜEL

Bu haber 1316 kez okundu.
Facebook Yorumları