Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Bediüzzaman Mevlidi İçin Hazırlıklar Tamam 10/07/2015

Bediüzzaman Mevlidi İçin Hazırlıklar Tamam

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 55'inci yılında Şanlıurfa Dergah Camii'nde düzenlenecek mevlit ile bir kez daha anılacak.

 

Ramazan ayının 26'ncı gecesine denk gelen 12 Temmuz Pazar günü okutulacak mevlit öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Yurt içi ve yurt dışından da katılımın sağlanması beklenen mevlit için gelecek misafirlerin medreselerde ve mevlidi organize eden talebelerin evinde ağırlanacağı açıklandı.

 

Konu ile ilgili açıklamada şu ayrıntılara yer verildi: "Şanlıurfa'da başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 55. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 26. gecesine rastlayan 12 Temmuz 2015 Pazar akşamı yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergâh camiinde mevlid-i şerif ve hatim okunacak.

 

Mevlid-i Şerif, 12 Temmuz Pazar akşamı yatsı namazından sonra Hz. İbrahim (A.S)'ın doğduğu makam ve Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde okunacak.

 

Yurdun ve dünyanın dört bir yanından sevenlerinin ve okurlarının da katılacağı Mevlid-i Şerife Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinin de katılması bekleniyor.

 

Şanlıurfalıların ev sahipliğini yaptığı ve 55 yıldır aralıksız yapılan Mevlide Şanlıurfa dışından katılan Misafirleri Şanlıurfalılar evlerinde ve Nur Medreselerinde ağırlayacak. Mevlidin tanıtımı amacıyla bu yıl şehrin muhtelif yerlerine afişler asılarak davet yapıldı."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Bu haber 1112 kez okundu.
Facebook Yorumları