Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Batman'da İlk Tüp Mide Ameliyatı Yapıldı 25/08/2015

Batman\'da İlk Tüp Mide Ameliyatı Yapıldı

Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde ilk defa tüp mide ameliyatı yapıldı.
Vücut kitle indeksi 42 olan Kardelen Barın (18) isimli hastaya Op. Dr. Salih Demirelli, Op. Dr. Emre Gündoğdu, Op. Dr. Beşir Şimşek ve Op. Dr. İhsan Aydoğan tarafından tüp mide ameliyatı gerçekleştirdi. Yıllardır kilo problemi yaşayan, birçok diyet ve egzersiz programlarına rağmen fazla kilolarından kurtulamayan hasta, ameliyat sonrası 2. günde gıda alımına başladı, 4. gün ise taburcu edildi.
Batman’da ilk defa yapılan operasyonla ilgili konuşan Op. Dr. Salih Demirelli, "Obezite estetik bir sorun olmaktan ziyade, bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Obezite cerrahisi vücut kitle indeksi 35’in üstünde olan ve 6 ay ile 1 yıl kadar bir süre ile doktor gözetiminde diyet, egzersiz ve medikal tedavi uygulandığı halde kilo verme hedefine ulaşamayan hastalara öneriliyor. Bu işlemler genel cerrahi bölümünde yapılmaktadır. Cerrahi girişimlerle hastalarda yüzde 50 ile yüzde 80 oranında kilo kaybı olabilir" dedi.
Böyle bir ameliyatı Batman’da başarı ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ekip olarak yaşadıklarını kaydeden Op. Dr. Demirelli, "Tüp mide ameliyatı sırasında midenin yüzde 70-80’i laparaskopik yöntemle kesilip çıkarılır. Geriye bırakılan mide dokusu yaklaşık 150-200 ml civarındadır. Cerrahiye bağlı ölüm riski yüzde 1’in altındadır. Kardelen Barın kliniğimize başvurduğunda 116 kiloydu ve bundan dolayı da kendisini iyi hissetmiyordu. Ameliyat sonrası ikinci hafta da 116 kilodan 104 kiloya düştü ve Kardelen bundan son derece memnun. Bizler de Kardelen’in sevincini paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber 1160 kez okundu.
Facebook Yorumları