Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Ağrı Valisi Musa Işın: Çadırdan ateş ettiler 14/04/2015

Ağrı Valisi Musa Işın: Çadırdan ateş ettiler

11 Nisan sabahının ilk ışıklarında, Ağrı Valisi Musa Işın’ın verdiği bilgiye göre saat 03.40’ta, Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek köyüne 1.5-2 km uzakta, Tendürek Dağı eteklerinde askerle PKK’lılar arasında çatışma yaşandı.
4’ü asker 5 kişi yaralandı. HDP eski İlçe Başkanı Cezmi Budak ile Vali Işın’ın söylediğine göre 5, HDP’lilerin söylediğine göre 1 PKK’lı yaşamını yitirdi. 
Peki o gece Tendürek Dağı eteklerinde ne oldu? Barış sürecine gölge düşüren olay provokasyon mu? Asker operasyon mu düzenledi, PKK’lılar mı saldırdı? Olayı Vali Işın ile çatışmadan yaralı kurtulan MEYADER temsilcisi Cenap İlboğa’dan duyduklarını aktaran Diyadin HDP İlçe Eşbaşkanı Orhan Tunç’tan dinledik. 

BÖLGEDEKİ HAREKETLİLİK

HDP, BDP ve Diyadin Belediyesi işbirliği ile yıllardır çatışmaların yaşandığı Tendürek Dağı eteklerinde barışa katkı amacıyla fidan dikimi töreni yapılacaktı. Yer olarak köye 1.5-2 km uzaktaki düzlük alan seçilmişti. Alanda Vali’nin çadır, HDP’lilerin üstü brandayla kapalı bir platform dedikleri bir mekan oluşturuldu.

ASKERLER ALANA NİYE GİTTİ

Vali Işın’ın aktardığına göre 4 Nisan 2015’te Doğubeyazıt’ın Güngören Kule mezrasında bir şenlik yapılmış, oraya silahlı 12 PKK’lı da iştirak etmişti. Vali Işın, HDP’ye oy isteyen PKK’lıların, “Seçimde tulum çıkarmayan köyleri cezalandıracağız” propagandası yaparak köylünün tehdit edildiğini söylüyor. Vali ellerinde görüntülerin de olduğunu belirtiyor. 11 Nisan’da sabaha karşı alınan askeri tedbirin nedeni de Vali’ye göre benzer bir sahneye engel olmak. Zira PKK militanlarının da törene katılacağı istihbaratını almışlar. Işın, “O tehdit orada kalmıyor, törene katılıp geri gelenler aracılığıyla tüm vatandaşlara duyuruluyor. Böyle bir durumda vatandaşın iradesinin serbest şekilde sandığa yansıması mümkün değildir. Bunun önüne geçmek için şenlik yapılacaksa yapılsın ama PKK’nın oraya gelmesine izin vermeyelim diye karar aldık” diyor.DHA

Bu haber 1254 kez okundu.
Facebook Yorumları