Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Ağız Kokusu Giderme Yöntemleri 29/05/2018

Ağız Kokusu Giderme Yöntemleri

ğız kokusu giderme yöntemleri ile sosyal hayatınızı olumsuz yönde etkileyen bu sorundan kısa sürede kurtulmanız mümkün. İnsanların yüzde 25 'lik bir kesimini etkileyen ağız kokusu sorunu iki farklı tür ile karşımızı çıkıyor. Genellikle sabahları ortaya çıkan ve belirli bir hastalığa bağlı olmadan gelişen ağız kokusu fizyolojik olarak değerlendirilirken, belirli bir sağlık sorunu nedeniyle ortaya çıkan ağız kokusu ise patolojik bir sorun olarak görülüyor. Karaciğer yetmezliği, yetersiz ağız hijyeni, diş eti hastalıkları gibi sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilen ağız kokusu giderme yöntemlerini sizler için araştırdık.

 

Ağız kokusu neden olur öğrendikten sonra ağız kokusu giderme yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Ağız kokusu neden olur?

 

Ağız kokusunu gidermek için altında yatan sağlık sorunlarını araştırmanız tedaviyi çok daha kolay bir hale getirebilir. Ağız kokusu neden olur, sık görülen sebepleri sizler için hazırladık. İşte ağız kokusuna neden olan o sebepler…

 

Yetersiz ağız hijyeni

 

Ağız ve diş temizliğinize yeteri kadar ilgi göstermediğiniz takdirde ağız kokusu sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Günde iki kere diş fırçalayarak, diş ipi kullanarak ve yılda en az bir kere diş doktorunuzu ziyaret ederek ağız ve diş bakımınızı sağlayabilirsiniz.

 

Tütün

 

Ağız kokusuna neden olan sebepler arasında tütün kullanımı ilk sıralarda yer alıyor. Düzenli aralıklar ile sigara içiyorsanız ağız kokusunun yanı sıra dişlerde lekelenme ve sararma gibi sağlık sorunları ile de sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

 

Ağız kuruluğu

 

Ağzı doğal yollardan temizleyen unsurlardan birisi de tükürük. Ağız kuruluğu sorunu ile karşılaşmanız durumunda ağız kokusu da problemlerinizden birisi olabilir.

 

Bağırsak tıkanıklığı

 

Ağız kokusuna neden olan hastalıklar arasında bağırsak tıkanıklığı da yer alıyor. Özellikle mide bulantısı varsa ağızda koku oluşması normal bir durumdur.

 

Diğer sebepler

 

-Sindirim yolu hastalıkları

 

-Yabancı cisimle temas

 

-Kullanılan ilaçlar

 

-Diyet

 

-Tüketilen besinler

 

-Karaciğer yetmezliği

 

-Bazı kanser türleri

 

Ağız kokusu giderme yöntemleri nelerdir?

 

Ağız kokusu giderme yöntemleri ile kötü kokulardan kısa süre içinde kurtulmanız mümkün. Çeşitli sağlık sorunlarına bağlı bir biçimde görülen ağız kokusu giderme yöntemleri arasında şunlar yer alıyor, bu basit yöntemleri deneyerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

 

Karanfil çiğneyin

 

Ağız kokusu gidermek için kullanabileceğiniz yöntemlerden en basit olanı karanfil çiğnemek olabilir. Karanfil çiğnemek ağız kokusu konusunda en etkili yöntemlerden birisi olarak görülüyor.

 

Diş ipi kullanın

 

Dişinizi ne kadar fırçalarsanız fırçalayın dişlerinizin kenarlarında yemek artıkları kalabilir. Bu artıklar ilerde diş çürüklerine ve ağız kokusuna neden olabilir. Bu bakterileri önlemek için diş ipi kullanımı yapmalısınız.

 

Dilinizi de fırçalayın

 

Ağız kokusu giderme yöntemleri arasında kimsenin çok fazla bilmediği etkili yöntemlerden birisi de dili fırçalamak. Dil üzerinde bakteri oluşumunu önleyebilmek için dilinizi de fırçalamanız gerekiyor.

 

Bol bol su için

 

Su içmek ağız kokusu için birebir yöntemlerden birisi. Hem diş sağlığınızı korumak hem de vücudunuzun genel sağlığını koruyabilmek için bol bol su içmeniz tavsiye ediliyor.

 

Yoğurt yiyin

 

Yoğurt içeriğinde yer alan probiyotikler ağız kokusunu azaltmak için kullanabileceğiniz yöntemler arasında yer alıyor. Bu nedenle sık sık yoğurt tüketimi yaparak ağız kokusunu giderebilirsiniz.

 

Tarçın kullanın

 

Tarçınlı içecekler tüketerek ya da tarçını sade olarak ağzınızda çiğneyerek ağız kokusu sorunundan kurtulmanız mümkün.

 

Yatmadan önce gargara yapın

 

Her gece yatmadan önce gargara yapmak etkili ağız kokusu giderme yöntemleri arasında yer alıyor. Gargara için ağız bakım suyu ya da tuzlu su kullanımı yapabilirsiniz.

 

Aç kalmayın

 

Aç kalmak ağız kokusuna neden olan unsurlar arasında yer alıyor. Uzun süre aç kalmamaya özen gösterin.

 

Kaynak: Pembenar

 

Bu haber 801 kez okundu.
Sağlık Kategorisindeki Son Haberler
Facebook Yorumları