Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
ABD'den PKK'ya: Terörü sonlandırın 27/07/2015

ABD\'den PKK\'ya: Terörü sonlandırın

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına gerçekleştirdiği hava operasyonlarına yönelik ilk tepki Beyaz Saray'dan geldi. SABAH'a açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, PKK'yı terör saldırılarını sonlandırmaya ve Türkiye ile barış görüşmelerine dönmeye çağırdı. Baskey, "Terör örgütü olarak gördüğümüz PKK'nın Türkiye'de gerçekleştirdiği terör saldırılarını kınıyor ve Türkiye'nin kendini savunma hakkına saygı gösteriyoruz" dedi. Sözcü, Türkiye ve PKK'nın artan şiddeti azaltması gerektiğini söylerken iki tarafı da tüm Türk vatandaşları için adil ve sürdürülebilir bir barış sağlayacak çözüm sürecine bağlı kalmaya davet etti. Baskey, "Şiddet Türkiye vatandaşlarına faydalı, uzun dönemli güvenlik ve kalkınmaya katkı vermiyor" şeklinde konuştu. 

İŞBİRLİĞİ VURGUSU 
Beyaz Saray'ın açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Brett McGurk de Twitter'dan konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. "PKK'nın Türkiye'deki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" ifadesini kullanan McGurk, "Türkiye'nin PKK'ya gerçekleştirdiği hava saldırıları ve ABD-Türkiye arasında DAEŞ'e karşı işbirliğinin artırılması için varılan anlaşmanın bağlantısı yoktu" dedi. Aynı zamanda DAEŞ'le mücadele koalisyonunun özel temsilci yardımcılığında bulunan McGurk, "Türkiye ve diğer ortaklarımızla DAEŞ'e karşı mücadelemizdeki işbirliğini artırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi hedef alan ve son dönemde artan terör eylemleri ile sınırdaki kritik gelişmelerin ardından, NATO Konseyi'nin olağanüstü toplantıya çağrıldığını açıkladı. Türkiye, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. maddesi uyarınca yarın gerçekleştirilecek toplantıda, teröre karşı alınan önlemler ve operasyonlar hakkında müttefikleri bilgilendirecek. AKTÜEL

Bu haber 1014 kez okundu.
Facebook Yorumları