Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
AB, Türkiye'ye Vize Serbestliği İçin Açık Kapı Bıraktı 12/05/2016

AB, Türkiye\'ye Vize Serbestliği İçin Açık Kapı Bıraktı

 

AB, Türkiye'ye Vize Serbestliği İçin Açık Kapı Bıraktı

Avrupa Parlamentosu, dünkü oturumu öncesinde 72 kriterin tümü yerine getirilmeden Türkiye'ye vize muafiyetini gündeme almama pozisyonunu benimsedi. AB Bakanı Bozkır yaptığı son açıklamada, "Vize serbestisi pahasına terör yasasını değiştiremeyiz" dedi.

 

AB AÇIK KAPI BIRAKTI

 

Avrupa Birliği Konseyi'nden ise yapılan son açıklamada, "Ankara'nın terörle mücadele yasasını değiştirmeyi reddetmesi süreci bitirmiyor" denildi.

 

"SÜRECİ ÖLDÜRMÜYOR"

 

Avrupa Birliği ile vize serbestisi sürecinde restleşme devam ediyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi. ''Koşulların yerine getirilmesi önemli, yoksa anlaşma olmaz'' dedi. Ama ''Terörle mücadele yasasının değiştirilmemesi süreci öldürmüyor'' diye de ekledi.

 

Juncker, Almanya'da bir basın toplantısında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılmasına üstü kapalı atıfta bulundu. ''Türk hükümetiyle anlaşmaya varıldı, Başbakan'ın gidişi AB ve Türkiye arasındaki anlaşmaların yok sayılması anlamına gelemez'' dedi.

 

Volkan Bozkır: Vize Muafiyeti Umutları Azaldı

Volkan Bozkır: Vize Muafiyeti Umutları Azaldı

"ERDOĞAN VİZESİZ AVRUPA İSTEMİYORSA TÜRKLERE KENDİ AÇIKLAR"

 

AB Komisyonu Başkanı sert eleştirilerini sürdürdü. "Eğer sayın Erdoğan Türklerin Avrupa'ya vizesiz seyahat hakkını vermek istemiyorsa, bunu Türk halkına kendisi açıklar. Benim sorunum değil, onun sorunu" ifadelerini kullandı.

 

Ama Avrupa Komisyonu'na göre, Ankara'nın terörle mücadele yasasını değiştirmemesi süreci öldürmüyor.

 

Bozkır: Vizenin Kalkmaması Pahasına Terör Kanununda Değişiklik Yapmayacağız

Bozkır: Vizenin Kalkmaması Pahasına Terör Kanununda Değişiklik Yapmayacağız

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?

 

AB Komisyonu, 4 Mayıs'ta Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesini öngören bir tavsiye kararı almış ancak vizelerin kaldırılabilmesi için 72 kriterden geriye kalan 5'inin de tamamlanması gerektiğini belirtmişti. Bu şartlar arasında terör tanımının değiştirilmesi de bulunurken, Avrupa Parlamentosu (AP) tüm kriterler karşılanana kadar AB Komisyonunun teklifini oylamama kararı almıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir ortamda ilgili kanunu değiştirmeyeceklerini ifade ederek, "Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş." ifadelerini kullanmıştı.

 

AB açısından Türkiye'yle anlaşma sığınmacı akışını durdurmak açısından büyük önem arzediyor.

Bu haber 1527 kez okundu.
Facebook Yorumları