Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
8 Ülkeden 30 Genç Diyarbakır'da 16/06/2015

8 Ülkeden 30 Genç Diyarbakır\'da

Avrupa’nın 8 ülkesinden 30 genç, “Kültürel çeşitlilikte eşit fırsatlar yaratmak” projesi kapsamında Diyarbakır’a geldi. Tarihi ve turistik yerleri de gezen gençler, kültürel farklılıklar üzerine atölye çalışması yürüttü.
Avrupa Birliği Bakanlığı, Erasmus+ Programı Gençlik Çalışanları Hareketliliği programı kapsamında desteklenen ve Diyarbakir Youth Group tarafından yürütülen ’Kültürel çeşitlilikte eşit fırsatlar yaratmak’ adlı proje kapsamında Diyarbakır’a 8 farklı ülkeden gelen 30 genç geldi. Proje, toplumdaki kültürel farklılıklara dikkat çekmek, kültürel farklılıktan doğan ayrımcılıklar üzerine tartışmak ve gençleri bu konu hakkında bilinçlendirmek amacını taşıyor.
Projeye katılan gençler, kendi ülkelerindeki uygulamaları ve kendi ülkelerindeki sorunları tartışarak, yaygın eğitim metotları kullanılarak atölyeler oluşturdu. Diyarbakır’ın tarihi kültürel bölgeleri gezen gençler, program boyunca, kültürel çeşitlilik, kültürel farklılıklar, kültürel farklılıklardan dolayı doğan ayrımcılıklar, dezavantajlı gençlerin dahil edilmesi ve Erasmus+ programı hakkında yaygın eğitim tekniklerinin kullanıldığı oturumlara katıldı. Diyarbakır’ın tarihi Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Han, Meryem Ana Kilisesi, Ahmet Arif Müzesi, Cahit Sıtkı Tarancı ve Sarg Grigor Kilisesi’ni gezen gençler Diyarbakır’a hayran kaldı.
Diyarbakır Youth Group adına açıklamalar da bulunan projenin yasal temsilcisi Deniz Çiftçi, "Projemiz AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Erasmusplus kapsamında desteklenen bir projedir. Projemizin hazırlık aşaması yaklaşık 6 ay önce başladı ve projemiz Ulusal Ajans tarafından desteklendiği bize bildirilince, projemiz ile ilgili hazırlık aşamasını başlattık. Öncellikle proje ortaklarımıza bu sevindirici haberi verip Diyarbakır’da olacak olan projemiz için çalışmaları başlattık. Projemiz kapsamında Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdirme ve tarihimiz hakkında bilgilendirme fırsatı yakaladık. Uluslararası derneklerin temsilcileri de katıldı" dedi. İHA

Bu haber 1290 kez okundu.
Facebook Yorumları