Doğunun Nabzı | Doğunun Nabzı Burada Atıyor ®
Reklam
Bahar Aylarında Sık Görülen Cilt Hastalıkları 07/03/2019

Bahar Aylarında Sık Görülen Cilt Hastalıkları

KURDEŞEN

Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin ortaya çıkma nedenlerinden biri ilkbaharla beraber artan polenlerdir. Hava değişimleri de ürtikeri artırmaktadır. Bu rahatsızlık el, ayak ve vücudun çeşitli yerlerinde kabarıklık ve kızarıklık olarak görülür. Şiddetli kaşıntı, kişiyi çok rahatsız edecek boyutlara gelir. İleri safhalara geçebilen bu sorun için doktor muayenesi gereklidir.

Astım, alerjik rinit, atopik egzama gibi sağlık sorunu olanlarda bu dönemde cilt hastalıkları oluşma ihtimali daha fazladır. Bu hastalıkları olan kişiler, stres ve tozundan uzak durmalıdırlar. Alerjik hassasiyeti olan kişiler, tıbbi desteklerle alerjik dönemlerini güvenli şekilde geçirmelidirler.

 

GÜNEŞ LEKELERİ

Baharla beraber sıcak yüzünü gösteren güneş, deri döküntülerine ve lekelere neden olabiliyor. Bu durum ilerleyen süreçte kötü huylu tümör oluşumuna, cilt kırışıklıklarına ve cilt yaşlanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle güneş ışınlarından koruyucu tedbirler almanızda fayda var.

 

MANTAR

Baharla beraber havaların ısınmasıyla bulaşıcı deri hastalıkları da artar. Bakteriyel mantarlara bağlı deri hastalıkları, nemli ve sıcak ortamlarda daha sık görüldüğü için ilkbahar mevsiminde cilt temizliğine bir kat daha dikkat edilmelidir. Bu dönemde, ortak eşya kullanmamak, terlemeyi engelleyici önlemler almak, sentetik olmayan ayakkabılar giymek ve pamuklu giysiler giymek alınabilecek tedbirlerdir.

 

BÖCEK SOKMALARINA BAĞLI CİLT SORUNLARI

İlkbahar mevsimi, böceklerle insanların en fazla temasta olduğu dönemdir. Böceklere karşı alerjisi olanların bu dönemde koruyucu sprey ve diğer tedbirleri alarak cilt sorunlarına karşı önlemler alması gereklidir.

Yenikadin.com

 

 

Bu haber 978 kez okundu.
Sağlık Kategorisindeki Son Haberler
Facebook Yorumları